Spara pengar på barnkläder

Köp begagnat/second hand

Om man kan tänka sig att köpa begagnade kläder gör man både miljön och sin egen plånbok en stor tjänst. Idag är det snarare ett tecken på medvetenhet än fattigdom att välja second hand, till skillnad från förr då man helst ville ha nya, dyra kläder för att visa hur mycket man prioriterade sitt barn. En annan fördel är att det inte blir lika frustrerande när barnet växer ur kläderna eftersom de inte kostade så mycket. När det händer tar man helt enkelt tillbaka dem till närmaste second hand-butik och letar upp något nytt.

Laga trasiga kläder själv

Alla som har barn vet hur mycket deras kläder slits. Klädesplagg som inte är särskilt slitstarka riskerar att snabbt gå sönder, och då kan det vara bra att själv ha möjlighet att laga dem istället för att behöva köpa nytt. Inte nog med att man sparar pengar, utan det kan även vara en trevlig och givande stunds avkoppling att pyssla med. Att lära sig är lättare än man tror och det finns gott om instruktionsfilmer på nätet.

Byt med släkt och vänner

Har man många i sin närhet som har barn i liknande åldrar som ens egna kan det finnas möjlighet att byta kläder med dessa. När deras barn växt ur ett klädesplagg kanske det passar perfekt till ens egna. Ju större nätverk av kontakter man har desto fler möjligheter finns det.

Handla online

I många fall finns det mycket pengar att spara på att handla online, även om man framförallt är intresserad av märkeskläder. Det är även enkelt att jämföra priser så man kan välja den butik som för tillfället har bäst pris på just det plagget man är ute efter. Ett annat tips är att gå med i de olika butikernas nyhetsbrev för att direkt bli notifierad när de har rea eller kampanjpriser – om man försöker handla uteslutande vid sådana tillfällen finns det massor av pengar att spara. Glöm heller inte att hålla ögonen öppna efter rabattkoder som kan reducera priset ytterligare eller exempelvis ge fri frakt.

Fler spartips

Fler spartips oavsett om det gäller hur du kan spara pengar i hemmet, på minska försäkringsutgifter eller matutgifter kan du läsa mer på SparPortalen.