Presenttips

Att hitta bra presenter till barn kan antingen vara väldigt enkelt (de är ofta väldigt vokala om det är något särskilt de önskar sig) eller väldigt svårt. Är det någon annans barn man letar present till är det ännu svårare eftersom man ofta inte riktigt vet vad de gillar.

Byggleksaker

De flesta barn (och även många vuxna) älskar att bygga. Det är utan tvekan en särskild känsla att med sina egna händer sätta ihop exempelvis ett hus eller en bil från ”ingenting”. Till lite äldre barn funkar det förstås alltid med Lego, men det finns även många roliga byggleksaker riktade mot mindre barn, exempelvis Playmobil. Dessa har lite större bitar som inte kan sväljas och är lätta att sätta ihop. Till barn som redan bemästrat vanligt Lego kanske teknik-Lego eller Meccano kan vara något? Här finns ett stort utbud av byggleksaker

Kläder

Att barnfamiljer lägger mycket pengar på kläder är nog något av en underdrift. Om de inte slits och går sönder i någon fartfylld lek kan man räkna med att barnet istället snabbt kommer växa ur dem. Detta är anledningen till att många föräldrar uppskattar kläder som present till deras barn. Om barnet själv tycker det är en rolig present beror nog lite på vad det är för plagg, men räkna inte med att det blir en lika stor hit som någon spännande leksak…

Leksak för rätt ålder

Utvecklingen går rasande fort för de små och det är inte alltid lätt att veta vilken leksak som kommer bli nästa ”grej”. Speciellt inte om man är en släkting som inte träffar barnet dagligen. Som tur är så har allt om leksaker gjort en guide med tips på just leksaker som passar olika åldrar, kanske får du lite inspiration där!

Gosedjur

De flesta av oss har fina minnen av gosedjur vi hade under uppväxten, och många sparar faktiskt sina mest älskade djur även upp i vuxen ålder för att kunna plocka fram och minnas sin barndom. Det är kanske inte så lätt att förutse vad som gör ett särskilt gosedjur till en favorit hos ett barn, men i vilket fall som helst är det nästan alltid en uppskattad present som ger mycket trivsel och nöje.

Populärkultur/media

Sedan många år tillbaka har populärkulturella fenomen varit en stor del av barns uppväxt. Den som växte upp på 80-talet kanske minns Transformers bäst, medan 90-talets barn förlorade sig i Jurassic Park och dinosaurier. Alltid finns det något fenomen som förtrollar yngre, och har man koll på vad som gäller just för tillfället är det aldrig svårt att hitta en bra present.